Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна подгревна свещ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първо на мен ми е интересно как си разбрал че имаш изгоряла свещ без да си ги свалял,защото на мен на 2 места ми казаха че имам изгоряла свещ (след диагностика) също така ми мига лампа на таблото около 30сек след като запаля.От там хукнах да си търся свещи,купих си 4 броя Denso и преминах към смяна,но нямаш ли инструмент,и удобно място изобщо несе захващай трудно е и има голям риск от скъсване на свещ.Та да разкажа по натам моя случей,махнах свещите без проблем,след това ги пробвах една по една и всичките работеха (ужас...) но няма значение сложих си новите свещи и колата си пали пак по същия начин и ми мига лампата след като запаля,проверено е и релето (работи).
    Това е моята история,сега ми кажи как разбра че имаш изгоряла свещ?
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Твоето е по-скоро изключение, Киро
      На мен и двата пъти, когато ми е мигала лампата за подгрева, са се оказвали свещи. Освен това и двата пъти се случи така, че имах възможността да паля в студа и определено си личи, че има неработещи свещи.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        Твоето е по-скоро изключение, Киро
        На мен и двата пъти, когато ми е мигала лампата за подгрева, са се оказвали свещи. Освен това и двата пъти се случи така, че имах възможността да паля в студа и определено си личи, че има неработещи свещи.
        Аз недооточних че колата пали малко по зле от както когато я купих и след смяната няма подобрение,сега като се постопли ще хващам да я разглобявам и да търся проблема,че от тези сервизи рак на джоба хванах,повечето хора непознават парите...На всичкото отгоре и чисто нов дебитомер в гаранция се скапа,а за да ми го сменят гаранционно в Бош искат да им платя и диагностиката,направо ми е писнало от дебили

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
          Аз недооточних че колата пали малко по зле от както когато я купих и след смяната няма подобрение,сега като се постопли ще хващам да я разглобявам и да търся проблема,че от тези сервизи рак на джоба хванах,повечето хора непознават парите...На всичкото отгоре и чисто нов дебитомер в гаранция се скапа,а за да ми го сменят гаранционно в Бош искат да им платя и диагностиката,направо ми е писнало от дебили
          Хахаха заиграваш се гледам сериозно
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
            А в сервиз как ще разберат, че не е изгоряла предишния ден примерно? Казваш вчера светна лампата и днес идвам да я оправа... При положение че в сервиз се извършват ремонтни действия би трябвало майстора ако направи грешка, тя да се отсрани за сметка на сервиза (или майстора) поне така разсъждавам аз, защото иначе няма да има сервизи и секи тъпчо (като мен) ще чете и ще си поправя сам автомобила. Ако ме питате мен по добре аз да си пре*ба нещо отколко някой непознат. Имам повече доверие на себе си отколкото на майстора... Дано да сте ме разбрали, че не съм много по обясненията

ПС: Това си е мое лично мнение и не искам да засегна никой, но ако съм го сторил, моля да бъда извинен !
            Аз като клиент те подкрепям и бих се радвал да ми поемат евентуалния ремонт,но погледнато от страни виновни ли са майсторите ,че свеща раздува.Има един начин на развиване и тя или ще се скъса или няма да се скъса.Това не е като да зацепиш грешно ремък.
            Отново лично мнение.

Моята и на -5 не ме е оставяла,но вече смених един акумулатор
            Last edited by AR147; d.m.y г., 23:31.
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
              Аз като клиент те подкрепям и бих се радвал да ми поемат евентуалния ремонт,но погледнато от страни виновни ли са майсторите ,че свеща раздува.Има един начин на развиване и тя или ще се скъса или няма да се скъса.Това не е като да зацепиш грешно ремък.
              Отново лично мнение.

Така е, прав си колега. При това положение като не може да гарантират успешна операция и има риск би трябвало да ти спестят парите за труд като така или иначе не станало...
              Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
              Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
              Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                Отново лично мнение.

Съгласен съм със всичко което си написал само не и със това че начина за сваляне е един Начини много има за да не се скъса свещ и ще ти дам един пример - ползвал съм течен азот дори
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Хахаха заиграваш се гледам сериозно
                  Какво да правя,нямам избор,завършил съм монтьор уж хаахах,пари няма,неволята учи

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Съгласен съм със всичко което си написал само не и със това че начина за сваляне е един Начини много има за да не се скъса свещ и ще ти дам един пример - ползвал съм течен азот дори
                    Опита си казва думата при теб
                    За мен начина е един,както и при повечето "Майстори".
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Ами както каза колегата по нагоре нямаш ли инструмент по добре не почвай ,а пък и мястото е доста на лошо за работа(4 часа завиване на гаика на терсене място)наи добре си е на сервиз но пък ако е на лесно място изгорялата свещ може да се пробваш сам(на свой риск) на JTD незнам как са ама на ТД 2 са зад помпата та направо си е ужас.

Comment

Не плашете колегата не винаги е трудно, трябва му само лампа,гедоре и магнит.Аз миналата зима ги сменях и единствения проблем при мен беше,че превърташе едната гайка на кабела, но с малко мъка счупих свещта, и цялата процедура ми отне около час (свещите се отвъртяха много леко)

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
                          Не плашете колегата не винаги е трудно, трябва му само лампа,гедоре и магнит.Аз миналата зима ги сменях и единствения проблем при мен беше,че превърташе едната гайка на кабела, но с малко мъка счупих свещта, и цялата процедура ми отне около час (свещите се отвъртяха много леко)
                          Твойте свещи са от тези с гайките така ли,мойте бяха без гайки но понеже в магазина ми дадоха такива с гайки ги сложих тях

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                            Твойте свещи са от тези с гайките така ли,мойте бяха без гайки но понеже в магазина ми дадоха такива с гайки ги сложих тях
                            Да, кабела е с обувка и се затяга с гайка на самата свещ!

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
                              Да, кабела е с обувка и се затяга с гайка на самата свещ!
                              Иначе ми е много интересно как така на едни са сложили с гайки а на другите 2-рия вид свещи,по година ли,деда знам и аз по какъв критерий

Comment

И моите са с гайки
                                _______
                                146 JTD - ex
                                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment